Aku Suka Dia |


Ah! Kite menulis lagi. Tahniah. Haha. K tipu, mana ada menulis. Menaip jerr.
Mungkin ini saja caranya untuk ceriakan sedikit hidup yang suam-suam kuku ini, yang balik-balik penuh dengan masalah, krisis dan macam-macam lagilah.
Well, this is life. Whatever happens, don't ever forget, to smile.

Umum mengetahui yang blog ni kite cipta memang untuk kite luahkan perasaan kite.
Hmph! Umumlah sangat!
Kali ini kisah yang datang betul² dari hati yang melahirkan sebuah perasaan, yang kite tak berapa nak pasti perasaan suka atau cinta. Kenapa tiba-tiba mahu bercerita?

Kite pun taktau, mungkin kite rasa kalau kite tak luahkan sekarang, mana lagi kite nak cari keberanian dan peluang yang lain. Walau hanya dalam bentuk penulisan.

Sebebarnya dah lama nak cerita, tapi entahlah. Taktau kenapa. Macam ada je benda yang menghalang. Hmm

Kite suka dia? Sejak bila? Memang jarang kite nak share bab-bab perasaan onak duri remaja ni publicly. Yeah. Sebab kite takda orang suka. Kite bukan heroin drama yang sentiasa jadi rebutan lelaki. Such a looser right? Duhh..

Ya Allah, alangkah bahagianya andai kite dipertemukan dengan pasangan yang dapat menerima kite seadanya.

Act, kite tak berapa nak ingat tang bila kite boleh suka kat dia ni.
Perasaan tu datang secara tiba² je.
Hadirnya dia dalam hidup kite membawa kelainan. Cewah, ayat!
Jangan tanya kenapa lah kite suka dia, banyak sebab kot. Ke nak bagitau?
Grr. Teruskan baca~

Sungguh kite selesa bila berbicara dengannya walaupun pada hakikatnya bukan berbicara yang betul² pun. K ayat nak kemana ni? -_-
Selalunya chat dekat facebook je. Kitorang tak pernah jumpa face to face.
Terserempak pun jarang.
Message? Adelah juga setakat wish goodluck untuk exam dengan wish birthday..
Call? Haha, ni lagi lawak. 1 kali je tu pon tak sampai seminit kite dah tutup phone sebab masa tu dia takut²kan kite paksa suruh tidur.
Dah lampu bilik tak bukak lagi so dia call la jadi peneman. Dasar penakut, hish.
Dapatlah jugak dengar dia bercakap walaupun perkataan 'Hello' je.
Tuturnya buat jiwa kite melayang-layang di awangan dengan bahagiannya. Haha, melampau!

Selalu lah juga dia melayan otak kite yang agak kebudak²an ni.
Kalau dia tak online memang terasa macam bosan je.
Dialah yang selalu pesan kat kite supaya buat kerja sekolah.
Dialah yang selalu pesan kat kite pergi tidur.
Dialah yang pesan kat kite suruh pergi urut bila kite ngadu kite terseliuh sana sini.
Dialah yang selalu tkitet²kan kite kalau kite takmau masuk tidur.
Apa yang disuruh mesti kite buat, jangan tanya kite kenapa.
Takkan ku hampakan permintaan pujaan dambaan hatiku ini.

Teringat haritu, teruk gila sampai dia masuk dalam mimpi.
Kalau mimpi yang biasa² tu ok lagi.
Ni Kalau dah sampai mimpi kahwin dengan dia ni ape kes pulak. Melampau noh dah.
Tak pernah² nak mimpi macam ni.
Bagaikan tak percaya kite diserang penyakit angau yang kronik! Tapi mimpi tu comel. ♥
Boleh pulak kite terjaga daripada mimpi indah kite gara² alarm phone lagu SHINee World.
Habis hancur lebur khalayan indahku yang baru sahaja mahu berputik !

Kite ni boleh dikategorikan sebagai antara makhluk yang agak tak berapa nak faham bahasa.
Nanti kalau dia kata apape. Mulalah kite tanya banyak² kali sampai last² dia jawab "ye syg".
Dah geram agaknya. Sungguh perkataan "sayang" tu menusuk ke dalam hati.
Kalau hilang pertimbangan, boleh jadi gila kut.

Wahai jejaka pujaan hatiku, segeralah lenyapkan gelodak perasaanku ini!

Betul kata orang.
Kalau kita sayang someone tu betul², kita akan sayang dia without any reason.
Kita takkan cakap, saya sayang awak sebab awak hensem, comel dan bla bla bla.
Sebab bila reason tu dah takde, apa lagi reason yang nak dipakai untung pertahankan hubungan tu? Cantik tak selamanya cantik. Dan itu semua bersifat sementara.

Pernah sekali dia merajuk dengan kite sebab kite kata dia budak takde perasaan.
Ingatkan dia merajuk main² rupanya betul². Kite ni dahlah tak reti nak memujuk.
Kemain susah payah kite susun ayat nak pujuk dia.
Haha, comel je dia merajuk. Kite simpan lagi ayat yang kite guna untuk pujuk dia.

Kawan kite selalu cakap, 'Pink, bila nak couple dengan dia ni? Nanti terlepas..'
Kite tak amik hati sangat apa yang dia kata dekat kite. Apa yang kite buat?
Cuma iyakan dan senyum je.. Yelah, kite je yang beria-ia nak buat apa?

Cukuplah crush kite tau yang kite sukakan dia.
Kite terpaksa jujur dengan dia tentang perasaan nie.
Maafkan kite. Sesungguhnya kite tiada pilihan lain.
Tapi kite tak harapkan apa², cukuplah sekadar dia tau yang kite suka dia.
Bila kite teringat dekat budak yang crush kite suka.
Sedikit sebanyak kite rasa tergugat dengan kewujudannya.
Apa yang kite mampu cakap pesan pada diri kite?
Duhai hati, bersabarlah! Tenanglah hati. Jadilah setabah-tabahnya.

Tipulah kan kalau kite kata kite tak sakit hati.
Yelah, budak yang dia suka tu comel then pandai pulak tu.
Kite ni, ape je ade? Tak lawa, tak pandai. Pfftt..!
Kite hanya mampu pendam je rasa cemburu ni.
Kekadang kite rasa seperti mahu bersendirian merawat sedikit rasa kecewa ku ini.
Kekasih dambaanku mungkin sudah dimiliki hatinya.
Oh, kecewanya!

Oh, alangkah seronoknya sekiranya kite memiliki sepasang sayap yang dapat menerbangkan kite ke angkasa supaya kite dapat pergi jauh membawa diri!

Kite tau walau kite suka dia macam mana sekalipun.
Walau kite sayang dia macam mana sekalipun.
Takde apa yang mampu kite buat.
Patut ke kite teruskan hanyut dalam dunia khayalan kite sendiri? Ataupun..
Biarkan je semua tu berlalu dan jadi kisah dalam episod hidup kite? Ataupun..
Paksa diri kite anggap ni hanya cinta monyet. Cinta yang akan lebur bersama anjakan usia matang kite?

Kekadang kite terfikir jugak, macam mana ending kisah cinta kite yang bertepuk sebelah tangan ni. Erm, should I just go with the flow?

Memang kite dah putus asa. Putus asa untuk mengambil hati dia.
Uh, memang kite terasa macam nak lari je dari semua orang sekarang ni.

Ya Allah, jikalau suatu hari nanti kite terpaksa melupakannya dengan penuh keredhaan kite melepaskan dirinya.
Lenyapkanlah nama dan bayangan wajahnya daripada bertandang di hati dan ingatan ini.
Sesungguhnya ada insan yang lebih berhak mencintai dan merindui dirinya.

HEART SPEAKS : Penyebab Senyuman Dalam Rahsia, macam mana kadang kau buat kite senyum, pernah tak ada waktu, yang kite, buat kau senyum?

Anyway, ini cuma luahan hati kite je. Kite tau tak sepatutnya kite fikir pasal cinta ni sebab SPM pun tak lepas lagi. Hehe.. Apakan daya, perasaan tu datang secara tiba-tiba kan.


TAPI... 
Sambung entri lepas ni pula lah yee. xD

Blogger Anis Farhana said on Monday, November 18, 2013 5:56:00 pm  

Acecececececece. hehehe :)


apa yang awak rasa, saya pernah rasa. cewahhh. tapi alhamdulillah dah xde rasa tu :)


Anonymous Ban said on Wednesday, December 18, 2013 12:04:00 am  

Wahh terharu bace..huhu bersabarlah pink. biasanye semua org penah mcm tu aku pun same..hee :')

Post a Comment

X
Biography


Question: Some Introduction?
Answer: Assalamualaikum, I'm Nurul Nabila Natasya, unofficially 20 years old and you can simply call me Bella. Currently semester 4 university student.
Please do send me question or anything through ASK.FM

Question: Some Interest?
Answer: Kpop, K-drama, K-variety Shows, anime

Question: Some Warning?
Answer: First of all I want to apologize if my blog content annoys any of the readers because I blog random stuff and might mainly about kpop and anime or even song lyrics. And I'm currently an ARMY (BTS fans) so my blog post maybe will have their image on it haha please bear with me juseyoo.

Question: Some Blog Info?
Answer:
Blog Name : Actually α∂αмαитιиє but currently ιѕαиα уαѕнιяσ
Blog Since : March 2011

Template Type : Blogskin
Template By     : Me



X
Heart•Throb

X
Fan Girling Section





Ciel Phantomhive
kuroshitsuji




Gin
Hotarubi no Mori e




Ichijou Raku
Nisekoi




Kirigaya Kazuto
Sword Art Online




Okumura Rin
Ao No Exorcist




Kota Furuya
Kickoff to the Galaxy




Uchiha Sasuke
Naruto




Nice
Hamatora




L Lawliet
Death Note




Sata Kyouya
Ookami Shoujo to Kuro Ouji




Tsuyoshi Naoe
Daily Lives of High School Boys




Usui Takumi
Maid-sama




Yato
Noragami




Yuiga Kakeru
Norn9




Zen Wistalia
Akagami no Shirayukihime
X
Follow

Please do follow ♥




How much longer does the snow have to fall before spring day comes? - Spring Day, BTS

[ ]