Catatan 1 Oktober |


It has been 2 week since that thing happen. Time seems to be moving faster.
I just don't know what to do anymore. Things didn't go quite the way it should.

It keeps on bothering me, and I know it all happen because of me.
I feel really stupid and inadequate all the time.

I'm so freakin confused ! Am I the one who should be apologising?
They're acting very weird lately or I'm the one who's acting weird right now?

I really don't understand. What have I done until she hate me that bad?
She said I treat her like a dumb. I've never think about treating her like that.
She's the most clever student in class. All teacher praise her because she's diligent.
But why did she said I treat her like that? What did I do?

She said everytime she don't understand Add Math question, I ignore her.
What did she expect me to do? She's cleverer than me. I'm dumb.
My Add Math fails, you know? FAILS!
I won't ignore her if I know how to solve the question.

If she's upset about what I did during English class that day [18 Sept]. I'm really sorry.
I only want to joke around with you. I still remember that day.
Teacher ask our class to make essay. She asked me what page I'm referring to write the essay.
But I didn't tell her. As I remember Liyana told her the page that I'm referring to.
But she just ignores what Liyana said

You know what. Teacher didn't say that we can refer to any book.
That time, teacher said only Kalai can refer textbook because when teacher asked us to copy notes for the essay, Kalai is absent.
Teacher asked me. "Nabila, what are you doing? I said only Kalai can refer text book."
My essay are full of kindergarten children's sentences. But hers?
Teacher praise her essay's sentences are bombastic.
Is this how she said I'm clever?

Yes, I admit I was wrong. Nurul Nabila Natasya 'kedekut ilmu' right?

She's mad at me because whenever anyone ask what happened between me and her, I answer 'I dont know' right? What did she expect me to answer?
I can answer their question, but I was worried if I answer wrongly, the situation get even worse.

You said my ego was high. Yes, I know. I'm ice-cold-heartless egomaniacs.
But not until I didn't realize my own fault, other people's fault I aimed.

Gaduh dengan kawan

Aku bukannya kuat sangat. Aku tahu menangis. Aku tahu sakit.

Awak tau sentap, padahal kite cuma nak bergurau.
Kite sentap awak sedar tak?

Setiap kali kalau cikgu tanya jawapan dekat kelas, kite jawab suara pelahan je.
Awak kata. "Cakaplah kuat-kuat. Pink ni memang tau, kedekut ilmu."
Awak tau, kite tak boleh lupa apa yang awak cakap tu.
Tapi kite tertanya-tanya juga kenapa awak boleh pula jawab guna suara pelahan?
Tapi kite tak berani nak tegur sebab kite takut awak kecik hati.

Awak selalu kata kite ni budak hot. Hot tang mana oun kite taktau.
Kite tak suka awak panggil kite budak hot.
Nak bandingkan status kite yang likers tak seberapa tu dengan gambar yang awak sekali upload, berpuluh-puluh orang like. Jauh beza awak.
Setiap hari, sikit-sikit pelan-pelan kite unfriend manusia tak bersalah dekat friendlist kite tu semata-mata taknak awak panggil kite budak hot.

Setiap kali kalau awak buat kite sakit hati, kite tak pernah pun nak dendam dengan awak.
Kite telan je semua walaupun perit sebab awak kawan kite.
Kite diamkan je sebab hati ni dah selalu sangat kena toreh.

Tenanglah wahai hati. Bertahanlah wahai air mata.

Masa Liyana jauhkan diri dari awak, awak salahkan kite, entah apalah yang kite fitnah pasal awak kan.
Tapi awak taktau. Liyana jauhkan diri dari awak sebab awak yang jauhkan diri dari kitorang.
Bila dia cuba tanya awak ni kenapa, awak cakap awak takde pape.

Kite tau, kalau awak jauhkan diri dari kitorang sekalipun, awak pandai cari kawan.
Awak tak akan pernah rasa alone.
Kite suruh Liyana layan je awak macam biasa sebab kite taknak awak fikir kite bukan-bukan.
Sekarang awak dengan Liyana dah bertegur semula. Awak tau? Kite happy untuk korang.

Kite sekarang ni dah macam orang kurang kasih sayang je. Takde kawan pun.
Kite tak macam awak, pandai cari kawan. Kite cuma harapkan Khalida je kawan dengan kte.
Tapi Khalida selalu tak datang sekolah.

Awak nak tunggu kite sedapkan hati awak. Awak nak suruh kite flashback balik apa yang kite dah buat.
Tapi diri awak?

FYI, kite tak akan susahkan hidup orang kalau orang tu tak susahkan hidup kite.

Kalau pasal hall kecik je nak balas macam kite ada buat salah besar.
Tak ada dendam jangan risau. Hidup ini terlalu singkat untuk membenci.

It's sad when the people who gave you the best memories, become a memory.

Haritu kite bagi balik kertas mathematic awak yang kite pegangkan tu, awak tarik muka.
Ya Allah, bencinya awak pada kita.. kan..


p/s : dah kata dah Bahasa Inggeris kite macam budak tadika kan?

Labels: ,


Blogger mazni said on Wednesday, October 02, 2013 5:31:00 pm  

seelok-eloknya bincang baik-2 dgn dia, pastu minta maaflah. tk baik benci-membenci ni, lagipun korang pernah berkawan sebelum ni, takkan persahabatan tu putus hanya kerana masalah kecil jekan? :)


Blogger Liza Licha said on Wednesday, October 02, 2013 5:58:00 pm  

sometimes u will realize that the person worth it to let go. :)


Blogger Sally Samsaiman said on Wednesday, October 02, 2013 8:08:00 pm  

dear, you should be your own self...find someone who understand you...you don't live to impress people...

take a good care ya :)


Blogger ELFarahin said on Wednesday, October 02, 2013 8:13:00 pm  

chingu-ah, I dare to say that I only read this half of it. B'cos I ever experienced. Both of you and her dah banyak makan hati dengan perkara yang kecik-kecik. I suggest jangan kenang, jangan ungkit, jangan merungut pun atas hal-hal yang membuatkan both you makan hati. Minta maaf cepat ya.

I, myself friends with celver people. When they never got D,E,F,G! I always did. Shortly, I'm the most fool among them.Its hurt me each time. I'm jealous. Sometimes, when I asked them questions(Add math, math, etc), they ignored me. I hate that. But I tried to forgive. Wae? Because they're my buddyz. I accept their good and bad at the same time.

Both of you must be best friends rite? That's why this happened. Don't wait or think more longer/ too much. Started to forgive and asked for forgiveness okay.

sorry for this long long longgggg comment. About friendship, I'm one of the most sincere with it. Hehe...


Blogger sha (chirp chirp) said on Wednesday, October 02, 2013 8:55:00 pm  

sabar yee. sha dulu pon camtu, bila cikgu tnya sha takot nak jawab. tapi setiap org ada cara berkongsi kan, lepas kelas kongsi pon takpe :)


Blogger Jannatul Ain said on Wednesday, October 02, 2013 11:16:00 pm  

something happen for a reason. try to ask her, and try to communicate with her. :) but the most important thing is your intention (nawaitu). InshaAllah everything will gonna be okay.


Blogger penaberkala said on Wednesday, October 02, 2013 11:46:00 pm  

hal kecik je tuh
bawak berbincang k

tak yah gaduh-gaduh, nanti dah lepas zaman sekolah nanti, rindu pulak zaman-zaman ni
Percayalah


Blogger Balqis Sarah said on Thursday, October 03, 2013 7:38:00 pm  

Ya Allah... kak Tasya, bersabarlah ye... ini adalah cabaran dari Allah swt.... We should be strong even we have to force to hide our pain... I know it's really hard for you, sis. But, everyone has their own personality... I seldom being in this situation before, but I'm still understand what you really meant... So, pray for Allah.. Insya-Allah, Allah will always help you no matter what.


Blogger Akikun Kapuchinoe ♥★ said on Thursday, October 03, 2013 7:44:00 pm  

sabar yer waifu, don't worry. apa yang berlaku kat awak, tak mustahil akan berlaku kat dia. :) yeah jangan benci-membenci. think positif, allah sentiasa ada untuk pink. :) orang macam tu takde hati agaknye, doalah yang terbaik bagi dia ya. dah pi tenangkan diri tuh


Blogger Eppy Ismail said on Thursday, October 03, 2013 7:47:00 pm  

sabarlah..kite sekolah lagi kan? memang benda macam ni biasa sangat. even kawan-kawan kite pun sama. manusia macam tu memang ada kat mana-mana. cubalah awak try ignore kan apa yang diorang nak buat dengan awak. yang penting,awak tak jadik macam mereka. pendendam. tak appreciate orang lain. percaya macam ni jelah,setiap apa yang orang buat jahat kat kite,pasti ada balasannya. try to act normal,senyum je. semua orang ada hobi kan? try to spend more time dekat hobi awak. bila awk dah khusyuk dengan benda lain,kesusahan hati awak tu pasti automatik akan takkan ingat sampailah awak terkenang benda tu balik. try to avoid it. sy pnah ada pngalaman. sbagai pmerhati kawan-kawan dan orang sekeliling saya. org macam sya pun ada masalah. tapi ingatlah allah,dekatkan diri dengan cikgu yang suka kongsi problem dgn student dia. try dulu,k? kalau tak dapat jugak,komen dekat mana-mana entry saya,k? http://eppy25.blogspot.com/
saya sedia bantu awak. :) keep calm and smile. mungkin ada hikmah di sebaliknya.


Blogger pazil said on Saturday, October 26, 2013 11:50:00 am  

hal cinta zaman sekolah eh?ha jauh lagi tu perjalanan..hehe

hargai!

Post a Comment

X
Biography


Question: Some Introduction?
Answer: Assalamualaikum, I'm Nurul Nabila Natasya, unofficially 20 years old and you can simply call me Bella. Currently semester 4 university student.
Please do send me question or anything through ASK.FM

Question: Some Interest?
Answer: Kpop, K-drama, K-variety Shows, anime

Question: Some Warning?
Answer: First of all I want to apologize if my blog content annoys any of the readers because I blog random stuff and might mainly about kpop and anime or even song lyrics. And I'm currently an ARMY (BTS fans) so my blog post maybe will have their image on it haha please bear with me juseyoo.

Question: Some Blog Info?
Answer:
Blog Name : Actually α∂αмαитιиє but currently ιѕαиα уαѕнιяσ
Blog Since : March 2011

Template Type : Blogskin
Template By     : Me



X
Heart•Throb

X
Fan Girling Section





Ciel Phantomhive
kuroshitsuji




Gin
Hotarubi no Mori e




Ichijou Raku
Nisekoi




Kirigaya Kazuto
Sword Art Online




Okumura Rin
Ao No Exorcist




Kota Furuya
Kickoff to the Galaxy




Uchiha Sasuke
Naruto




Nice
Hamatora




L Lawliet
Death Note




Sata Kyouya
Ookami Shoujo to Kuro Ouji




Tsuyoshi Naoe
Daily Lives of High School Boys




Usui Takumi
Maid-sama




Yato
Noragami




Yuiga Kakeru
Norn9




Zen Wistalia
Akagami no Shirayukihime
X
Follow

Please do follow ♥




How much longer does the snow have to fall before spring day comes? - Spring Day, BTS

[ ]