LELAKI OH LELAKI ! |L=LAGAK
Lelaki adalah kaum yang dilahirkan dengan LAGAK dan penuh gaya. Mudahnya, lelaki suka menonjolkan dirinya dikhalayak sebagai seorang yang hebat dan istimewa berbanding kaum hawa yang selalunya lebih Low-Profile. If u'all tak percaya , cuba u'all cuba lihat kekawan lelaki sekeliling u'all. Lelaki sejati sememangnya eksen !

E=EGO
Lelaki merupakan kaum yang EGO. Dah puas dengan lagak, kita cerita bab yang sememangnya tak silap milik lelaki. Keegoan yang tinggi hadir dalam jiwa lelaki kerana sifat semula jadi lelaki yang ingin dilihat sebagai hebat dan berbeza. Jangan marah kalau lelaki ego kerana itulah lelaki BEB !

L=LEMAH
Lelaki nampak macam hebat tetapi LEMAH pada kaum Hawa. Ini dah memang jadi fakta dalam diari kehidupan. Fasal itulah selalunya insan yang berpasangan memang risau bila si lelaki mula rambang mata dengan si jelita sekeliling yang ada. Kaum hawa bukan setakat mampu memporak perandakan dunia lelaki , tetapi lelaki pun boleh di perhambakan oleh kaum hawa jika keadaan memaksa. u'all Pk lah sendiri !

A=AZAM
Lelaki adalah kaum yang penuh azam dalam kehidupan. Tak kesah daripada segi apa tapi lelaki memang penuh keazaman.Tiap awal tahun diari tahunan dah penuh dengan impian. Boleh dikatakan semua lelaki punya impian. Boleh dikatakan semua lelaki impian inginkan pasangan yang tercantik dan terhebat di mata ramai. Sifat ini wujud kerana lelaki itu punya LAGAK dan EGO yang tinggi. Tak mainlah dapat awek kureng dari yang lain.. INI ayat biasa bagi lelaki.

K=KASAR
Lelaki secara asasnya adalah seorang yang KASAR. Memang betul pun. Kalau dahnamanyer lelaki dah pasti lebih kasar daripada perempuan. Pasal tu bila ada kaum hawa yang lebih kasar ramai lelaki rasa geli geleman beb. Kot namanyer perempuan kenalah sifat lemah lembut dan feminin beb. Apa kelas dapat awek yang kaki pukul dan berotot kental !!! Ngeri !!

I=ILTIZAM
Lelaki adalah kaum yang punya iltizam dalam kehidupan. Maksud lelaki punya tekad yang hebat dalam mencapai impian. Ini sedikit berbeza daripada AZAM kerana ILTIZAM disertai dengan tindakkan dengan tekad yang tinggi. Ramai lelaki yang mencorakkan kehidupan dengan ILTIZAM yang terhebat agar pencapaian berbaloi untuk dibanggakan bagi memenuhi LAGAK dan EGO diri. Takpercaya ? , lihatlah keliling dan nilaikan............

Post a Comment

X
Biography


Question: Some Introduction?
Answer: Assalamualaikum, I'm Nurul Nabila Natasya, unofficially 20 years old and you can simply call me Bella. Currently semester 4 university student.
Please do send me question or anything through ASK.FM

Question: Some Interest?
Answer: Kpop, K-drama, K-variety Shows, anime

Question: Some Warning?
Answer: First of all I want to apologize if my blog content annoys any of the readers because I blog random stuff and might mainly about kpop and anime or even song lyrics. And I'm currently an ARMY (BTS fans) so my blog post maybe will have their image on it haha please bear with me juseyoo.

Question: Some Blog Info?
Answer:
Blog Name : Actually α∂αмαитιиє but currently ιѕαиα уαѕнιяσ
Blog Since : March 2011

Template Type : Blogskin
Template By     : MeX
Heart•Throb

X
Fan Girling Section

Ciel Phantomhive
kuroshitsuji
Gin
Hotarubi no Mori e
Ichijou Raku
Nisekoi
Kirigaya Kazuto
Sword Art Online
Okumura Rin
Ao No Exorcist
Kota Furuya
Kickoff to the Galaxy
Uchiha Sasuke
Naruto
Nice
Hamatora
L Lawliet
Death Note
Sata Kyouya
Ookami Shoujo to Kuro Ouji
Tsuyoshi Naoe
Daily Lives of High School Boys
Usui Takumi
Maid-sama
Yato
Noragami
Yuiga Kakeru
Norn9
Zen Wistalia
Akagami no Shirayukihime
X
Follow

Please do follow ♥
How much longer does the snow have to fall before spring day comes? - Spring Day, BTS

[ ]