Seronok Ke Jadi Lelaki? |


Pernah tak korang rasa jealous bila tengok lelaki nie senang je nak berpakaian. Nak tunggang motor pergi mana-mana pun senang. Lebih-lebih lagi tak perlu rasa sakit bila menstruasi. Kan best kalau dapat dilahirkan semula sebagai lelaki.
Aip! Nanti dulu! Tak semestinya jadi lelaki tu seronok dan sebaliknya. Lelaki pun ada kelemahannya jugak tau.

Satu Hal Dalam Satu Masa
• Lelaki hanya mampu buat satu perkara je dalam satu masa. Tak macam perempuan boleh mengemas, mencuci, memasak dalam satu masa. Otak lelaki tak sama tau dengan otak perempuan yang mampu buat banyak perkara dalam satu masa ( multitasking ).

Pendam Perasaan
• Lelaki cenderung memendam perasaan diorang bila ada masalah atau stress sebab bagi diorang mengadu dan meluahkan perasaan tu macam perbuatan yang tabu ( dilarang ). Berbeza dengan perempuan yang boleh hilangkan stress dengan shopping atau makan coklat kan? haha. Kalau mengadu masalah dengan member berjam-jam pun member tu akan tetap setia mendengar.

Menggunakan Tandas Sebaiknya
• Selain dari buang air, perempuan mesti akan manfaatkan tandas sebagai tempat untuk make up (bagi kaki make up) dan bergosip dengan member siap snap! snap! snap! lagi haaa macam-macam posing diorang buat kan? Tapi kalau lelaki, takkan tiba-tiba je nak ajak member pergi tandas sebab 'ada something yang nak di bagitahu'. Mau fikir lain member tu nanti.

Tidak Teliti
• Susah nak jumpa lelaki yang perfectionist. Kebanyakan diorang selalunya suka cincai aje kalau dalam bahasa pasar dan tak suka mengemas. Sebabtu  kadang-kadang benda yang ada depan mata pun dye boleh tak nampak. Perempuan memang dilahirkan untuk suka kepada kekemasan dan kecantikan serta teratur. Kalau perempuan yang tak suka mengemas tu memang taktau nak dikata apa. Senang cakap selekeh la.
Apa pun Allah cipta manusia berpasangan. Kenalah tu, lelaki yang suka cincai dengan perempuan yang suka mengemas. Saling melengkapi kan? hehehe



Blogger Izza Sakura said on Saturday, February 16, 2013 10:12:00 am  

Btul tu hehe tp bse la anugerah tuhan.smua ad klebihn n kekurangn.sptutny kita bersyukur je ok.

Post a Comment

X
Biography


Question: Some Introduction?
Answer: Assalamualaikum, I'm Nurul Nabila Natasya, unofficially 20 years old and you can simply call me Bella. Currently semester 4 university student.
Please do send me question or anything through ASK.FM

Question: Some Interest?
Answer: Kpop, K-drama, K-variety Shows, anime

Question: Some Warning?
Answer: First of all I want to apologize if my blog content annoys any of the readers because I blog random stuff and might mainly about kpop and anime or even song lyrics. And I'm currently an ARMY (BTS fans) so my blog post maybe will have their image on it haha please bear with me juseyoo.

Question: Some Blog Info?
Answer:
Blog Name : Actually α∂αмαитιиє but currently ιѕαиα уαѕнιяσ
Blog Since : March 2011

Template Type : Blogskin
Template By     : Me



X
Heart•Throb

X
Fan Girling Section





Ciel Phantomhive
kuroshitsuji




Gin
Hotarubi no Mori e




Ichijou Raku
Nisekoi




Kirigaya Kazuto
Sword Art Online




Okumura Rin
Ao No Exorcist




Kota Furuya
Kickoff to the Galaxy




Uchiha Sasuke
Naruto




Nice
Hamatora




L Lawliet
Death Note




Sata Kyouya
Ookami Shoujo to Kuro Ouji




Tsuyoshi Naoe
Daily Lives of High School Boys




Usui Takumi
Maid-sama




Yato
Noragami




Yuiga Kakeru
Norn9




Zen Wistalia
Akagami no Shirayukihime
X
Follow

Please do follow ♥




How much longer does the snow have to fall before spring day comes? - Spring Day, BTS

[ ]