Kajian Rahsia Bulan Kelahiran oleh Dato Dr.Fadzilah Kamsah |

Actually, kite bukan nak tulis Rahsia Bulan Kelahiran untuk semua bulan tapi kite nak cerita pasal Rahsia Bulan Kelahiran kite ni. Kalau korang nak tau korang punya, boleh baca dekat - SINI -

I found this thing very interesting and it's true. Kite lahir bulan Mac. =)

1. Berpesonaliti yang menarik/menawan dan mudah didampingi.
    ➜ yang ni kite taktau la sebab kite taktau nilai diri kite sendiri macam mana. tapi kawan-kawan kite memang rapat dengan kite.

2. Sangat pemalu dan pemendam rasa.
    ➜ Kite kalau ada masalah, kite susah nak bagitau orang. tapi kalau masalah tu dah tak boleh kite nak simpan lagi baru kite cerita dekat ibu, mase tu konfem air mata mengalir deras gile.
Kite akan diam je kalau orang buat something yang kite tak suka.
Kite kalau sakit pun tak bagitau family.

3. Sangat baik secara semulajadi, jujur, pemurah dan mudah simpati.
    ➜ Yang bahagian baik, jujur, pemurah tu ikut suka koranglah nak menilai macam mana tapi kite ni seorang yang tak kedekut. Semua barang yang kite ada kite share dengan member.

4. Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran, suka pada kedamaian.
    ➜ Kite ni memang sensitif gila. Minah kuat sentap ni. Kene marah sikit nangis.
Kite kat rumah kalau nak buat apa pun mesti tanya ibu dulu termasuk kalau nak makan.
Nak makan pun kite tanya ibu dulu boleh ke tak walaupun dekat rumah sendiri. Pernah sekali tu kte tanya dekat ibu boleh makan ke tak lepastu ibu dah malas nak jawab sebab hari-hari tanya soalan yang sama then ibu kata TAK BOLEH! sentapp, teros lari masuk dalam bilik nangis.
Kite suka suasana yang damai mungkin sebab tu kite ni pendiam kot macam dalan entri - SINI -

5. Sangat peka kepada orang lain, sesuai dengan kerjaya yg memberi khidmat kepada orang lain.
    ➜Kawan suka cakap kite ni dah macam kaunselor kat sekolah tu.
Bila diorang cerita masalah diorang dekat kite nanti kte bagi macam-macam pendapat atau idea.
Kite pandai nasihat orang tapi kite tak pandai nasihat diri sendiri. ACANO TU ?

6. Tidak cepat marah dan sangat amanah, tahu balas budi dan tahu kenang budi.
    ➜ Kite tak mudah marah, cool je. tapi bila dah marah memang lambat nak reda.
Amanah? pandai-pandai koranglah untuk menilai.
Orang kalau buat baik pada kite sekali, kite akan buat baik dekat orang tu sepuluh kali.

7. Pemerhatian dan penilaian yg sangat tajam.
    ➜ Kite suka memerhati orang. Memandangkan kite ni jenis yang agak pendiam dan suka buat kerja sendiri, kite selalu perhatikan orang lain. Kite suka menilai orang melalui cara mereka berpakaian, pergerakan dan percakapan lepastu komplen. haha.

8. Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
    ➜ Kite sangat suka berdendam. Setiap tahun mesti ada sorang yang jadi mangsa kite.
Bila kite dah berdendam, hidup orang tu memang tak akan aman.
Kite taktau lah kenapa kite macam ni.
Tapi kite takde lah nak berdendam dengan orang yang baik dengan kite. Gile ke..

9. Suka berangan-angan, suka melancong, sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
    ➜ Berangan tu hobi kite. Kite suka melancong, pergi tempat orang tapi malangnya family kite ni bukan jenis yang ada masa nak melancong. Selalu harapkan rombongan sekolah je.
Kite ni berangan-angan nak melancong pi korea.
Kite sangat manja dengan sesiapa pun. Kite tak peduli orang nak kata kite gedik ke apa sebab kite manja pun dengan family and member jee.

10. Kelam kabut dalam memilih pasangan dan suka dengan hiasan rumahtangga.
     ➜ Kite selalu terburu-buru bila nak cari pakwe sebab tu kite selalu dapat orang yang salah. Annoying je. Tapi tu dulu, sekarang ni malas dah nak couple-couple ni. Bazir karen jek.
Kite suka menghias, ni ikut ibu lah ni sebab ibu memang suka menghias. Tiap-tiap minggu kedudukan perabot dalam rumah tu berubah.


11. Punya bakat seni dalalm bidang muzik, kecenderungan kepada benda yang istimewa dan baik.
     ➜ Kite tak reti main alat music tapi kite memang suka muzik. Kite suka nyanyi~
Kite suka dengar bunyi gitar dengan piano. Kan best kalau kite pandai maen dua bende alah tu.
Kite suka sesuatu yang special tak kisahlah apa pun.

12. Jangan terlalu moody.
     ➜ Ok, kite memang selalu moody tapi kite tak tunjuk kat orang.
Bila kite moody kite akan senyap je sepanjang hari dengan dahi yang berkerut bagai orang tua.


Post a Comment

X
Biography


Question: Some Introduction?
Answer: Assalamualaikum, I'm Nurul Nabila Natasya, unofficially 20 years old and you can simply call me Bella. Currently semester 4 university student.
Please do send me question or anything through ASK.FM

Question: Some Interest?
Answer: Kpop, K-drama, K-variety Shows, anime

Question: Some Warning?
Answer: First of all I want to apologize if my blog content annoys any of the readers because I blog random stuff and might mainly about kpop and anime or even song lyrics. And I'm currently an ARMY (BTS fans) so my blog post maybe will have their image on it haha please bear with me juseyoo.

Question: Some Blog Info?
Answer:
Blog Name : Actually α∂αмαитιиє but currently ιѕαиα уαѕнιяσ
Blog Since : March 2011

Template Type : Blogskin
Template By     : Me



X
Heart•Throb

X
Fan Girling Section





Ciel Phantomhive
kuroshitsuji




Gin
Hotarubi no Mori e




Ichijou Raku
Nisekoi




Kirigaya Kazuto
Sword Art Online




Okumura Rin
Ao No Exorcist




Kota Furuya
Kickoff to the Galaxy




Uchiha Sasuke
Naruto




Nice
Hamatora




L Lawliet
Death Note




Sata Kyouya
Ookami Shoujo to Kuro Ouji




Tsuyoshi Naoe
Daily Lives of High School Boys




Usui Takumi
Maid-sama




Yato
Noragami




Yuiga Kakeru
Norn9




Zen Wistalia
Akagami no Shirayukihime
X
Follow

Please do follow ♥




How much longer does the snow have to fall before spring day comes? - Spring Day, BTS

[ ]