Skyrunner |

Update, Update, Update..

Setelah habis Trial PMR baru lah idea nak buat entry ni keluar.
Btw, dekat sekolah tadi sakit hati gila bila masok dean periksa je tengok meja dah lesap. Haih~
Sape punya kerja la tu.
Erm, takpe lah. Apa yang penting, kite dah MERDEKA! walaupun sekejap je.

Ok back to the topic. Tadi bersiar-siar sambil menikmati permandangan dekat google nak cari apa-apa sport yang best kat area JB ni. Kononnya nak cari untuk dijadikan hobi then terjumpa lah dengan skyrunner ni.

Skyrunner? Apa itu skyrunner?
Mungkin ramai yang dah tahu pasal Skyrunner ni kan. Bagi yang tak tahu tu meh tengok pic ni.



Fakta tentang Skyrunner.

“Skyrunner” secara asasnya merupakan satu spring yang dikawal melalui tekanan dan hasilnya adalah satu pergerakan menegak di atas tanah. Dengan pertambahan beban, pengecutan spring dan pembalikan pergerakan tekanan semasa spring ditekan akan dicapai. Ini akan membantu tekanan natural pada hujung tapak kaki untuk bertambah dan membolehkan pelari untuk mencapai tahap lompatan yang optimum. Dengan kata yang lebih mudah, anda benar-benar boleh terbang!!

Mengapa perlu Skyrunner?

1. Satu pengalaman hebat yang belum pernah dialami dalam mana-mana sukan yang lain di dunia....... Anda mampu menguasainya dalam masa 5-15 minit sahaja.

2. Membentuk satu permainan riadah kekeluargaan dan rakan-rakan yang menyeronokan dan menyerlahkan bakat baru sukan masa kini untuk generasi muda.

3. Melatih minda dan badan kanak-kanak yang pasif seperti si ulat buku dan hantu permainan video.

4. Amat berkesan untuk menurunkankan berat badan. 1/2 jam sehari bermain Skyrunner dalam masa sebulan mampu menurunkan berat badan anda sehingga 7 kg.

5. Meningkatkan HDL-C (High Density Lipoprotein Cholesterol) dan mengurangkan THR (Total Cholesterol & High Density Lipoprotein Cholesterol Rate).

6. Menguat dan membina otot-otot betis, peha, perut, dada, bahu dan lengan. Bentuk tubuh badan anda akan kelihatan amat menarik dan mantap tanpa masalah seperti buncit atau boroi.

7. Menghasilkan renggangan yang efektif pada bahagian sambungan sendi bukulali, lutut, peha, pinggang, bahu dan lengan.

8. Amalan bermain skyrunner selama 15 minit sehari akan menghasilkan tahap kecergasan yang menakjubkan kepada keseluruhan anggota tubuh badan anda.


Kesan penggunaan "Skyrunner"...

1. Menghilangkan stress...............Aktiviti sukan yang menghilangkan stress tetapi tidak boleh bersenam berlebihan kerana itu boleh mendatangkan stress. Tenangkan minda dan hiruplah udara segar bersama “Skyrunner”. Kelak anda akan berasa segar.

2. Menjimatkan masa.........Kebiasaannya, untuk melawan stress anda perlu meluangkan masa yang lama. Tetapi dengan “Skyrunner” anda hanya perlukan 5 minit untuk mengurangkan stress.

3. Meningkatkan endorphin...........Dengan senaman harian biasa, endorphin anda akan dibebaskan dalam masa 30 minit. Tetapi dengan “Skyrunner”, anda hanya perlukan 3 minit sahaja. Keyakinan diri anda akan meningkat dengan mendadak dan sekaligus melatih fizikal dan mental anda untuk kekal sihat.
4. Berkesan untuk mengatasi masalah berat badan (obesiti)


suber : google

Post a Comment

X
Biography


Question: Some Introduction?
Answer: Assalamualaikum, I'm Nurul Nabila Natasya, unofficially 20 years old and you can simply call me Bella. Currently semester 4 university student.
Please do send me question or anything through ASK.FM

Question: Some Interest?
Answer: Kpop, K-drama, K-variety Shows, anime

Question: Some Warning?
Answer: First of all I want to apologize if my blog content annoys any of the readers because I blog random stuff and might mainly about kpop and anime or even song lyrics. And I'm currently an ARMY (BTS fans) so my blog post maybe will have their image on it haha please bear with me juseyoo.

Question: Some Blog Info?
Answer:
Blog Name : Actually α∂αмαитιиє but currently ιѕαиα уαѕнιяσ
Blog Since : March 2011

Template Type : Blogskin
Template By     : Me



X
Heart•Throb

X
Fan Girling Section





Ciel Phantomhive
kuroshitsuji




Gin
Hotarubi no Mori e




Ichijou Raku
Nisekoi




Kirigaya Kazuto
Sword Art Online




Okumura Rin
Ao No Exorcist




Kota Furuya
Kickoff to the Galaxy




Uchiha Sasuke
Naruto




Nice
Hamatora




L Lawliet
Death Note




Sata Kyouya
Ookami Shoujo to Kuro Ouji




Tsuyoshi Naoe
Daily Lives of High School Boys




Usui Takumi
Maid-sama




Yato
Noragami




Yuiga Kakeru
Norn9




Zen Wistalia
Akagami no Shirayukihime
X
Follow

Please do follow ♥




How much longer does the snow have to fall before spring day comes? - Spring Day, BTS

[ ]