Wordless Wednesday #1 : Masalah |

Tak tau lah kenape sejak akhir-akhir ni banyak bende yang asyik tak kene je.
Segale masalah datang. Sekaligus bertimbun. Haih~

Tak tau nak cerita kat siape sebab kalau cerita kat orang macam takde function je.
Bukan ade yang paham pown.
Asal cerita jek nanti yang disalahkan kte jugak sebab ape yang kte buat semuanya tak kene.

Daripada best friends teros jadi strangers..
acane boleh jadi macam tu? Taktau!

ape yang kte merepekkan nyh?!

Nak bagi korang paham cerita ni. kte letak nama lah ok.
Si A & Si B.

Si A, Si B and kte tu dulu best friend.
Tapi sekarang taktau lah macam mane.
Si A dengan Si B... Kte pulak solo.

Diorang cakap kte tak layan diorang tapi sape yang tak layan sape?
Kalau dulu lepak boleh bercerita bertiga.
Sekarang kalau lepak diorang bercerita berdua.
Kte bagaikan tunggul kat situ. Macam tak wujud jek.
Kalau bincang pasal kerja sekolah, diorang bincang berdua.

tau lah kte tak layak join sekali sebab kte tak sepandai diorang.

selalu kte buat kerja sorang-sorang, tak campur diorang, tak tegur diorang. sebab??
sebab kte pikir, diorang ni ikhlas ke kawan dengan kte?
kadang-kadang kte diam sebab kecik aty.
kecik aty pasal ape??
selalu lepak kat sekolah petang-petang, kte mintak tolong sikit. mintak tolong kat Si A.
mintak tolong teman pergi kantin. teman je, kte tak mintak banyak pown.
tapi macam alasan Si A ni bagi. PENAT . MALAS . ALAHH~
tapi bila Si B ni nak pergi mana-mana mintak Si A ni teman, boleh pulak dia teman.
takde pulak alasan dia bagi.
kadang-kadang Si B ni tak mintak teman pown, senang je dia ikot.

nak kata kte yang tak layan diorang? kte diam bila kte kecik aty, marah..
tapi diorang tu sikit-sikit nak naik angin. mengamuk tak tentu pasal.

kte tak paham ape sebenarnye yang diorang ni nak.
padahal kalau diorang mintak tolong kte, kte xde pown nk bantah.


waktu exam pertengahan tahun, ade orang cakap yang korang jeles kte boleh gelak-gelak happy-happy dengan budak laen, dengan korang tak pown.
macam mane kte nak happy-happy gelak-gelak dengan korang kalau kte lepak dengan korang pown macam tunggul jek sorang. korang bercerita berdua.
korang nak jeleskan ape?? salah kalau kte nak happy dengan budak laen.
korang tau jeles korang jek, jeles kte ade korang amek kesah?

kte xtaw nak kawan dengan sape dah. kat sekolah tu korang je yang paling rapat dengan kte dari dulu. tapi sekarang dah macam ni, xtaw la nak kate ape.
untunglah korang tetap bersame.
kte nak cari kawan baru, kat sekolah tu masing-masing dah ade geng sendiri.


Sorry ar kalau korang terbaca ni. kte cuma cerita ape yang kte pk je.
Kte taw korang mesti cakap kte macam2, cakap kte bwat cerita.
sebab pada korang, kte yang x layan korang kan? tapi kte pulak rase yang sebaliknya.


Blogger Eira Azmira said on Wednesday, July 04, 2012 10:17:00 pm  

nape ni...
jgn la sedih2.
eira bhsekan dri akak je la.ok?
akak pon penah rse ape yg tasya rse.
kawan...mmg susah nk jumpe kwn yg tbaik.kdg2 klu pk psl kwn mmg buat kite tnsion,fedup.juz think positif.pedulikn ape yg org ckp.InsyaAllah,tasya akan ok n dpt survive.never give up ok.


Anonymous eira azmira said on Wednesday, July 04, 2012 10:24:00 pm  

knape ni.
eira bhsekan diri akak ok?
akak pon pnh rse ape yg tasya rse.
mmg susah nk cari kwn yg btol2 phm kte.tasya juz hve 2 think positive.
jgn give up.InsyaAllah,tasya boleh survive.tasya prlu fokus pada Pmr.
pdulikan apa yg org nk kate ok.
cayo' tasya!


Blogger Hafizzi Aziz said on Thursday, July 05, 2012 2:58:00 am  

sabaq banyak2 no.
ingatkan tuhan..
ada hikmah kot :-)
lek lu sap kok lu tang.
hihihi. gurau ja. :-)


Blogger wan niahix said on Thursday, July 05, 2012 3:07:00 am  

adoi2... jgn sdih eyh adik ku... biase la tu, orang tak kan senang tengok kita bahagia. dalam kes ni adik tak salah pun, dorang pun tak salah sebabnye setiap org ade pandangan dia masing2. tapi adik jgn pisah ngan dorang tau, berkawan biar beribu bercinta biar satu. hehe... sebab tu la si A tu buat alasan macam2, sbb bercnta biar satu... hehe.. biar lh dorang gitu eyk. biasa lh manusia. bilang rasa kehilangan baru terkedek-kedek nak 'jilat' balik.. biarlah ape yang berlaku tu ye. yang penting sekrang ni adik jalankan kehidupan seperti biase. kalau dorang nk layan, Alhamdulillah. kalo dorang tak layan, biarkan mereka macam tu. Adik jgn sdh tau, adik kan kuat...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-


Blogger Cik Angah Humaira said on Thursday, July 05, 2012 6:10:00 am  

sayang....tak yah fikir sangat...manusia memang macam-macam ragam...selagi kita tak buat salah kat dorang,kita berhak happy...biarkan mereka bagi tanggapan apa pun...yang penting kita happy...jangan fikir sangat k...nanti sakit pulak...study elok-elok tau...sayang adik akak ni... :)


Blogger MISS Z BERCELOTEH said on Thursday, July 05, 2012 6:44:00 am  

sabar je la dik.. satu hari nanti pasti diorag sedar kesilapan...tapi kita ne jgn nak terus menuding jadi kata diorng yg salah...kita muhasabah diri,tenangkan fikiran, fikir apa yg pernh kita lakukan dahulu...mungkin ada benda yg kita buat telah mengguris perasaan diorng...

kalau mereka betul-betul ikhlas berkawan, pasti suatu hati nnti mereka akan merasa kehilangan..kalau dah mmg ikhlas berkawan,apa pun yg melanda persahabatan itu, pasti persahabata itu kekal...


miss z cdgkan, kalau mereka masih menuding jari kata wak salah, awak luahkan saja apa yg awak rasa kat diorng..kita pendam2 perasaan kita tak bek juga..


Blogger mumui said on Thursday, July 05, 2012 8:29:00 pm  

sabar k.. =)..
tgk syiok bercinta mmg xkan pandang yang lain.. nanti lama2 dieorg akan perasan yang semua tu salah dieorg...

Post a Comment

X
Biography


Question: Some Introduction?
Answer: Assalamualaikum, I'm Nurul Nabila Natasya, unofficially 20 years old and you can simply call me Bella. Currently semester 4 university student.
Please do send me question or anything through ASK.FM

Question: Some Interest?
Answer: Kpop, K-drama, K-variety Shows, anime

Question: Some Warning?
Answer: First of all I want to apologize if my blog content annoys any of the readers because I blog random stuff and might mainly about kpop and anime or even song lyrics. And I'm currently an ARMY (BTS fans) so my blog post maybe will have their image on it haha please bear with me juseyoo.

Question: Some Blog Info?
Answer:
Blog Name : Actually α∂αмαитιиє but currently ιѕαиα уαѕнιяσ
Blog Since : March 2011

Template Type : Blogskin
Template By     : Me



X
Heart•Throb

X
Fan Girling Section





Ciel Phantomhive
kuroshitsuji




Gin
Hotarubi no Mori e




Ichijou Raku
Nisekoi




Kirigaya Kazuto
Sword Art Online




Okumura Rin
Ao No Exorcist




Kota Furuya
Kickoff to the Galaxy




Uchiha Sasuke
Naruto




Nice
Hamatora




L Lawliet
Death Note




Sata Kyouya
Ookami Shoujo to Kuro Ouji




Tsuyoshi Naoe
Daily Lives of High School Boys




Usui Takumi
Maid-sama




Yato
Noragami




Yuiga Kakeru
Norn9




Zen Wistalia
Akagami no Shirayukihime
X
Follow

Please do follow ♥




How much longer does the snow have to fall before spring day comes? - Spring Day, BTS

[ ]