Kenapa Single lagi Best dari Couple? |

Hari ini, mari kita share kenapakah single lagi best dari couple?
sesetengah orang berpendapat Single Is Simple, Couple Is Trouble. Sebab?

1. tak payah nak fikir dia tengah buat apa.
2. tak payah nak bazir kredit untuk mesej/bergayut dengan dia 24jam, hari-hari, bulan-bulan, tahun-tahun.
3. kalau nak keluar cuma kene report kat ibu ayah je.
4. tak payah nak sakit otak fikir cara nak pujuk dia bila marah atau merajukboleh tidur sesuka hati.
5. nak bangun lambat pon takde siapa nak marah.
6. boleh keluar dengan mana-mana kawan tanpa ade yang cemburu melampau.
7. boleh berkawan dengan guyz/gurlz yang cuns/kachak sesuka hati.
8. tak payah gaduh sebab cemburu.tak payah pening-pening, takut dia dirampas orang (orang single tak perlu fikir pasal ni)boleh enjoy sesuka hati.
9. bebas melakukan apa saja yang diidamkan tanpa ada yang halang/kongkongtak perlu takut dengan masalah zina.
10. dapat mengelak dari dipandang badi oleh orang sekeliling.
11. tanpa pasangan, anda bebas berlari.


tapi persoalannya, seberapa lamakah anda akan hidup sendiri?
tak nak kawin ke derr?
dah tua tua nanti sape nak jaga ha?

ini adalah berdasarkan pemerhatian bukan pengalaman kite kay~

jangan salah faham pulak....no....no....no....

Post a Comment

X
Biography


Question: Some Introduction?
Answer: Assalamualaikum, I'm Nurul Nabila Natasya, unofficially 20 years old and you can simply call me Bella. Currently semester 4 university student.
Please do send me question or anything through ASK.FM

Question: Some Interest?
Answer: Kpop, K-drama, K-variety Shows, anime

Question: Some Warning?
Answer: First of all I want to apologize if my blog content annoys any of the readers because I blog random stuff and might mainly about kpop and anime or even song lyrics. And I'm currently an ARMY (BTS fans) so my blog post maybe will have their image on it haha please bear with me juseyoo.

Question: Some Blog Info?
Answer:
Blog Name : Actually α∂αмαитιиє but currently ιѕαиα уαѕнιяσ
Blog Since : March 2011

Template Type : Blogskin
Template By     : Me



X
Heart•Throb

X
Fan Girling Section





Ciel Phantomhive
kuroshitsuji




Gin
Hotarubi no Mori e




Ichijou Raku
Nisekoi




Kirigaya Kazuto
Sword Art Online




Okumura Rin
Ao No Exorcist




Kota Furuya
Kickoff to the Galaxy




Uchiha Sasuke
Naruto




Nice
Hamatora




L Lawliet
Death Note




Sata Kyouya
Ookami Shoujo to Kuro Ouji




Tsuyoshi Naoe
Daily Lives of High School Boys




Usui Takumi
Maid-sama




Yato
Noragami




Yuiga Kakeru
Norn9




Zen Wistalia
Akagami no Shirayukihime
X
Follow

Please do follow ♥




How much longer does the snow have to fall before spring day comes? - Spring Day, BTS

[ ]