KEM RIMUP KEPEMIMPINAN PEMIMPIN KO-KURIKULUM & PEMIMPIN PELAJAR |

Maaf entry ni panjang berjela.. Dah baca komen lah yekk.. =)

Tamat sudah "Kem Rimup Kepimpinan Pemimpin Ko-Kurikulum & Pemimpin Pelajar"

Second time kite join kem ni (tahun lepas & tahun ni) jadi wakil pengawas pusat akses..

Waktu kem tuh, macam-macam ragam yang dapat kite tengok..

Kelakar pula..
Semua pemimpin (136 org/9 kumpulan) dah macam 1 keluarga yang besar..
Gelak sama², menyanyi sama², makan sama², solat sama²..

Rugi gila siapa yang tak pergi tu, kami semua yang pergi ni sampai tak nak balik..

Macam-macam aktiviti yang akak² & abang² fasilitator dari Al-Falah Training & Consultancy sediakan untuk kami..

Kite ditempatkan dalam kumpulan pertama, with our leader Abang Aidil and the rest is Bexster, Abang Alfitri, Balqis, Kak Amirah, Sofia, Qamarina dan yang lain *tak ingat nama, hehe sorry*..

Aktiviti pertama: (err, ta igt pe nme game tu) =='
Masa malam pertama tu, minda kami diuji..
Dia bagi tali, lilin, 3 batang mancis dan sampul surat..
Bergerak berkumpulan dalam keadaan berangkai, susah beb nak gerak..
Cari checkpoint yang betul dengan pantun yang diberi..
Dapat kenal dengan ahli kumpulan sendiri, sama² bincang selesaikan masalah..
Tapi sedih sebab tertipu masa checkpoint pertama sebab kami salah checkpoint..
Hish.! Abang Bob lah ni kan.!~
Habis kene marah sebab tak ada satu kumpulan pun yang berjaya aktiviti tu..

Aktiviti kedua: Burung Pungguk (night owl)
Waktu yang paling ditunggu² oleh semua peserta kem..
Semua pemimpin dilepaskan sorang² jalan dalam gelap..
Paling syok kumpulan 1 kene pergi dulu..
Mula² semua ok je, tapi bila dah sampai giliran Qamarina tetiba dia lari sambil menjerit then dia nangis..
Terkejut gila bah.!
Waktu tu semua orang dah risau, lagi² group yang last² tu..
Bila semua dah bergelap kat 1 tempat, maka mula lah tugas akak² abang² fasilitator untuk 'mengerjakan' kami.. Dengan hilai tawanya, tangisannya, main tiup² nya..
Sampai ade yang menangis, menjerit bagai kena histeria..

TIDUR (1.30am)

Pagi² lagi, ramai dah yang bangun sebab tak nak bersesak dalam toilet..
Yang perempuan kena pakai toilet lelaki..

Erghh.! Tak tau lah macam mana lelaki boleh hidup dengan toilet macam tu..
Masa mula² masuk toilet tu je dah rasa macam nak muntah..
Mati terkejut pun boleh jugak.. Naseb je tak ada penyakit jantung..

Aktiviti Ketiga: Exercise
Pagi hari kedua kami mulakan dengan aktiviti pemanasan badan yang diketuai oleh Bexster.
Then poco-poco pulak. Haha, selama ni tengok ibu je yang buat tapi kali ni kite pulak..
Enjoy dancing and exercising.. Best woo dapat berpeluh dipagi hari..

Lepas poco-poco, kena chicken dance pulak.. Semua sporting gila..
Tapi paling syok lelaki la, dengan badan kerasnya.. Macam kayu beb.!

AFTER EXERCISE, WE GO EATING..

Aktiviti Keempat: Sungai Asid
Menguji tahap kesabaran betu.!
Kena gerak dalam keadaan berantai and tak boleh kaki terkena tanah(sungai asid)..
Nak sampai ke garisan tamat, perghh.! Masing² sedekahkan kasut untuk dipijak..
Bila dah penat² sampai garisan penamat, disuruh pula buat balik semula sebab kami tak dengar arahan betul², kena tetap berantai walaupun dah sampai garisan tamat.. Kena tunggu Pak Murad tiup wisel dulu..
Haih.! Geram je kan..

After that, kami pergi makan..
Nak pergi amek makanan, pun kena berantai juga.. Adoii~
Tapi yang syoknya, kami siap menyanyi lagi.
Dengan lagu enjet² semutnya, lagu fantasia bulan madunya..
Best sangat², semua sporting join menyanyi..
Apa yang penting?! Kerjasama!
Apa yang penting?! Ibu Bapa.!
Apa yang penting?! Guru-guru.!
Aktiviti Kelima : Puzzle
Kami dikehendaki mancari envelope yang berisi puzzle daripada akak² abang² fasilitator yang ada mengikut petunjuk yang diberi.. Yang paling penting, suara kami ditarik..
Huhu, tak sangka nak dapatkan envelope dari abang Am susah gila..
Kena janji dulu, siap ikrar lagi baru dapat.. Dengan mulut yang kena tutupnya tu.

Lepas semua kumpulan siapkan puzzle tu, kena gabungkan semua puzzle.. (Ikrar Pemimpin Kami)

Masa nak dapatkan kepingan puzzle yang terakhir, Azizul Fahmi jadi wakil untuk dapatkan kepingan terakhir tu dari cikgu dengan peribahasa : 
Berburu ke padang datar, dapat rusa belang kaki
Berguru kepalang ajar, bagai bunga kembang tak jadi.
Sah² Cikgu Zaki yang kami cari sebab dalam sekolah tu cuma Cikgu Zaki seorang je yang selalu guna peribahasa tu..

Tak sangka pulak boleh berlaku adegan menyayat hati..
Sumpah terasa nak menangis bila dengar kata² Azizul masa tu.. Sedih pulak rasa..

We end our kem with Ikrar Pemimpin and kata² dari ayahanda pengetua..
Bertambah sedih bila ayahanda cakap nak bersara, tahun ni tahun terakhir Beliau bersama SMK Bandar Seri Alam..
-- semua taknak balik tapi kene balik jgk --

Post a Comment

X
Biography


Question: Some Introduction?
Answer: Assalamualaikum, I'm Nurul Nabila Natasya, unofficially 20 years old and you can simply call me Bella. Currently semester 4 university student.
Please do send me question or anything through ASK.FM

Question: Some Interest?
Answer: Kpop, K-drama, K-variety Shows, anime

Question: Some Warning?
Answer: First of all I want to apologize if my blog content annoys any of the readers because I blog random stuff and might mainly about kpop and anime or even song lyrics. And I'm currently an ARMY (BTS fans) so my blog post maybe will have their image on it haha please bear with me juseyoo.

Question: Some Blog Info?
Answer:
Blog Name : Actually α∂αмαитιиє but currently ιѕαиα уαѕнιяσ
Blog Since : March 2011

Template Type : Blogskin
Template By     : Me



X
Heart•Throb

X
Fan Girling Section





Ciel Phantomhive
kuroshitsuji




Gin
Hotarubi no Mori e




Ichijou Raku
Nisekoi




Kirigaya Kazuto
Sword Art Online




Okumura Rin
Ao No Exorcist




Kota Furuya
Kickoff to the Galaxy




Uchiha Sasuke
Naruto




Nice
Hamatora




L Lawliet
Death Note




Sata Kyouya
Ookami Shoujo to Kuro Ouji




Tsuyoshi Naoe
Daily Lives of High School Boys




Usui Takumi
Maid-sama




Yato
Noragami




Yuiga Kakeru
Norn9




Zen Wistalia
Akagami no Shirayukihime
X
Follow

Please do follow ♥




How much longer does the snow have to fall before spring day comes? - Spring Day, BTS

[ ]