Sugar Glider : comel + manja |


cube korang tengok gambar tu.. comel kan? korang tau kan tu ape?
siapa tak kenal dengan haiwan yang comel++ ni..
kepada sesiapa yang tak tau, ni lah yang namanya sugar gliders..
sugar glider cuma ada kat area Australia, New Zealand, New guinea dan Indonesia (kalau tak silap lah) tapi dye tetap boleh hidup dan membiak kat Malaysia..

Mereka mempunyai karakter, perasaan dan segala sifat yang paling manis untuk seekor binatang peliharaan yang kecil..
Haiwan ni terkenal sebagai haiwan peliharaan yang bersaiz poket, sebab saiz dia yang kecik dan comel..
Memelihara sugar glider adakalanya mudah dan adakalanya leceh..
Penjagaan umum mereka jauh lebih rumit dari 'rodent' dan mereka memerlukan kasih sayang dan perhatian daripada pemiliknya..
Bayangkan karenah budak berumur 3 tahun?
Adakalanya seronok melayan mereka, ada kalanya menyakitkan hati..
Mereka pintar mengambil perhatian kita dan gemar bermain..(macam budak2 lah kan?)


Sugar glider makan buah2an & ulat utk protein..
Diorang nih golongan haiwan berjage malam..
Kalau yang liar memang gigit dan lari tapi kalau yang jinak punye dia lebih suka duduk dgn kite..

Dari apa yang kte baca, sugar glider memang manja dan boleh mati sebab kesunyian.. huhu
ade sesiapa yang manja macam sugar glider tak? Cepat like entry ni 10000kali.!

amacam ada rasa nak beli tak? Kat Malaysia ni memang takder hal untuk bela sugar glider ni..
cuma nak kene ada minat dengan $$ lah..
kalau nak beli boleh pergi rujuk forum yang ada kat Malaysia untuk maklumat lanjutlah..
korang cuba klik sini untuk tengok2.. ->> mudah.my

kalau korang ade tau pape lagi macam kat mana boleh dapat harga murah, share2 lah kat kotak komen kte yekk.. =)


Linksumpah comel gila sugar glider ni..
memang dah lame teringin nak bela cuma takder $$ jer..
kalau dapat sekor kan syokk.. kalau dapat sepasang lagi syokk.!
tapi masalah nyer mahal wehh..
ade sesape nak belanje tak?
ehm2.. hehe..

Blogger Zamani said on Friday, February 17, 2012 6:49:00 pm  

takpe dik, kalau dah minat, satu hari nanti i. Allah dapat beli k :))

Zam tumpang lalu bw kat sini gak ae.. guna line office tak leh buka cb :)


Blogger natasyapink said on Friday, February 17, 2012 7:36:00 pm  

Hehe, ouke abg Zamani..


Blogger nur chahaya abadiey said on Saturday, February 18, 2012 9:26:00 pm  

salam..
thankz singgh blog nur n sudi kritik..blogn ni okeh jepp..cantikk..:)

dkt rumah sewa nur pon ad kwn bela..tp nur x mint sgt sbb dy slalu kencing dkt org yg dy xkenal....
lebih suka bela chipmunk..hehe

nur follow sini yer:)


Blogger Nelly The Strange said on Sunday, February 19, 2012 9:30:00 pm  

kawan nelly ada dulu ! ^_^

dah terlepas ! hahaha

Post a Comment

X
Biography


Question: Some Introduction?
Answer: Assalamualaikum, I'm Nurul Nabila Natasya, unofficially 20 years old and you can simply call me Bella. Currently semester 4 university student.
Please do send me question or anything through ASK.FM

Question: Some Interest?
Answer: Kpop, K-drama, K-variety Shows, anime

Question: Some Warning?
Answer: First of all I want to apologize if my blog content annoys any of the readers because I blog random stuff and might mainly about kpop and anime or even song lyrics. And I'm currently an ARMY (BTS fans) so my blog post maybe will have their image on it haha please bear with me juseyoo.

Question: Some Blog Info?
Answer:
Blog Name : Actually α∂αмαитιиє but currently ιѕαиα уαѕнιяσ
Blog Since : March 2011

Template Type : Blogskin
Template By     : Me



X
Heart•Throb

X
Fan Girling Section





Ciel Phantomhive
kuroshitsuji




Gin
Hotarubi no Mori e




Ichijou Raku
Nisekoi




Kirigaya Kazuto
Sword Art Online




Okumura Rin
Ao No Exorcist




Kota Furuya
Kickoff to the Galaxy




Uchiha Sasuke
Naruto




Nice
Hamatora




L Lawliet
Death Note




Sata Kyouya
Ookami Shoujo to Kuro Ouji




Tsuyoshi Naoe
Daily Lives of High School Boys




Usui Takumi
Maid-sama




Yato
Noragami




Yuiga Kakeru
Norn9




Zen Wistalia
Akagami no Shirayukihime
X
Follow

Please do follow ♥




How much longer does the snow have to fall before spring day comes? - Spring Day, BTS

[ ]