Tragedi 3 Julai |

Harini seronok to the max! Macam² benda yang berlaku sepanjang hari ni.

Harini kite, Balqis dengan Khaisah rancang nak pergi beli barang untuk kerja kursus masakan.
Jadi kitorang rancang nak pergi cari barang dekat Tesco je senang sebab dekat.
Pukul 2.30 kitorang pergi berkumpul dekat depan kedai kek, sambil bincang nak tunggu bas dekat mana.
Tunggu punya tunggu dekat bus stop depan Sri Ilham sekali .....
Bas lalu tapi boleh taknak berhenti pula kan. Khaisah dah panas hati, entah apa dia cakap dekat bas tu. Memang marah betul dia. Haha, lawak gila.

Baik² plan nak naik bas, last² kitorang jalan kaki je. Lagipun Tesco tu tak jauh mana.
Sepanjang jalan tu kite gelak tak henti. Macam nak tercabut jantung rasanya.

Masa on the way nak pergi Tesco tu, kite dengan Balqis sempat lagi singgah taman main swing.
Perjalanan nak ke Tesco terasa macam jauh pula. Padah tak sarapan lagi la ni!
Macam² 'surprise' Balqis jumpa sepanjang jalan. Nasib tak tersungkur je dia tu.

Huh! Finally sampai juga Tesco. Masa dekat luar tu, Khaisah jumpa dengan cikgu lama dia.
Lepastu kitorang terus masuk dalam. Lega sangat bila dah sampai. Sejuknyaa aircond~
Mula² pergi medan selera dulu untuk hilangkan dahaga sambil buat senarai barang yang nak dibeli.

Bila dah hilang penat, kitorang gerak cari barang.
Masa on the way nak ambil troli, ternampak pula cikgu Muhammad (guru tingkatan).
Tapi taktau cikgu nampak kitorang ke tak. Taktau kenapa, kitorang terus lari bila nampak cikgu lepastu gelak bagai nak gila.

Khaisah ni bab ber-shopping memang dahsyat, memang macam mak orang.
Maybe sebab dia selalu ikut mama dia pergi belanja barang kot. Maybe lah?
Kitorang anggarkan barang yang nak dibeli tu dalam lebih kurang RM35 ++ tap bila nak bayar baru RM20 je rupanya.

Lepas dah habis beli barang, apa lagi? Balik lah kan.
Khaisah ajak balik naik bas tapi kite dengan Balqis taknak.
Kite malas plus tak selesa sebab nak kena bawak banyak barang, yang Balqis tu taktau lah sebab apa dia tak nak naik bas. So, naik teksi ajelaa. Balik pergi rumah Khaisah dulu letak barang memandangkan rumah Khaisah dekat dengan sekolah. Jadi senanglah nak bawa barang nanti.

Konklusinya, memang gila² kitorang harini. Banyak sangat gelak, nasib baik tak sampai tahap jadi gila lagi. hehe



Anonymous jhun said on Monday, July 04, 2011 10:58:00 pm  

haha..,ap seyh k0rng ari 2..,nmpk ckg muhd tp nk cbut..,aduhai..,kaisa mcm mk 0rg..,haha..,
lol

Post a Comment

X
Biography


Question: Some Introduction?
Answer: Assalamualaikum, I'm Nurul Nabila Natasya, unofficially 20 years old and you can simply call me Bella. Currently semester 4 university student.
Please do send me question or anything through ASK.FM

Question: Some Interest?
Answer: Kpop, K-drama, K-variety Shows, anime

Question: Some Warning?
Answer: First of all I want to apologize if my blog content annoys any of the readers because I blog random stuff and might mainly about kpop and anime or even song lyrics. And I'm currently an ARMY (BTS fans) so my blog post maybe will have their image on it haha please bear with me juseyoo.

Question: Some Blog Info?
Answer:
Blog Name : Actually α∂αмαитιиє but currently ιѕαиα уαѕнιяσ
Blog Since : March 2011

Template Type : Blogskin
Template By     : Me



X
Heart•Throb

X
Fan Girling Section





Ciel Phantomhive
kuroshitsuji




Gin
Hotarubi no Mori e




Ichijou Raku
Nisekoi




Kirigaya Kazuto
Sword Art Online




Okumura Rin
Ao No Exorcist




Kota Furuya
Kickoff to the Galaxy




Uchiha Sasuke
Naruto




Nice
Hamatora




L Lawliet
Death Note




Sata Kyouya
Ookami Shoujo to Kuro Ouji




Tsuyoshi Naoe
Daily Lives of High School Boys




Usui Takumi
Maid-sama




Yato
Noragami




Yuiga Kakeru
Norn9




Zen Wistalia
Akagami no Shirayukihime
X
Follow

Please do follow ♥




How much longer does the snow have to fall before spring day comes? - Spring Day, BTS

[ ]